Norrland
– midnattssolens land

Expansionen vi ser i norra Sverige är större än någonsin tidigare. Just nu satsas stort på industriell verksamhet och grön energi, satsningar som kräver stora mängder personal.

Behörig personal inom industri har ett stort försprång och unika möjligheter att skapa sig ett bra liv i Norrland. Utöver de välbetalda jobben kan Norrland locka med såväl storslagen natur som pulserade stadskärnor.

Nära till både stad och natur

Att leva och bo i Norrland är mer än fjällvandringar och jakt. I städerna hittar du alla bekvämligheter du kan tänka dig och ett pulserande nattliv med mycket kulturella inslag. Inte långt därifrån kan du finna ro i stillsam natur.

Naturen som granne

Den svenska allemansrätten är unik och innebär frihet att röra sig i mark och skog. I Norrland får du campa på första parkett till öppna landskap och unik fjällnatur. Sommar såväl som vintertid erbjuds aktiviteter i naturen.

Gillar du jakt, fiske, fjällvandringar, skidåkning, skoteråkning och att andas frisk luft tror vi du kommer gilla norra Sverige.

Levande stad

Man förknippar gärna Norrland med fjällnatur och vintersport. I stadskärnorna bubblar det av liv och här hittar du det du behöver vare sig det gäller shopping eller uteliv.

Här finns ett uteliv format av ett starkt studentliv, en levande musikscen och restauranger som serverar mat från världens alla hörn.

Äventyr för hela familjen

Det är inte svårt att hitta på aktiviteter för hela familjen i närområdet. Hur mycket action man vill ha är upp till var och en, Norrland levererar med kristallklara älvar, storslagna vandringar och mystiska urskogar.

På vinterhalvåret förändras vår tillvaro ordentligt och det är inte ovanligt med flera meter snö. Då är ett populärt transportmedel snöskotern och långfärdsskidorna.

Utöver naturens glans finner du gott om liv i städerna, med restauranger, shopping och nattklubbar. Kulturlivet i storstäderna är speciellt – kanske formas det av omgivningarna. Många av våra mest kända musiker och konstnärer kommer från norra Sverige.

Vill du ha mer information och inspiration rekommenderar vi ett besök på någon av följande hemsidor: